kunst werkt verruimend

04/02/2020

Het werken met het werk van beeldend kunstenaars is ronduit geestverruimend.

Een zwaar begrip wellicht, maar ik gebruik het doelbewust omdat ik van mening ben dat werken van beeldende kunst een verruimende werking hebben.

Je ruimte verandert: het perspectief, de ligging van de horizon vanuit jouw blik; de ruimte in je hoofd en hart verandert.

ik word zo licht als een veertje; 

nieuwe beelden verschijnen;

ik houd een werk vast;

ik kijk in de ruimte van het werk:

tastbare spiegel naar binnen,

vensterglas naar buiten;

dag kunstenaar,

hier ben ik.

Is een werk van beeldende kunst een spiegel of juist het middel om te komen tot een gesprek? 

Misschien ben ik vreselijk naief, voor mijn part klets ik uit m'n nek, maar dat laatste is dan toch gebaseerd op een nek die ik gedurende vele jaren uitstak als galeriehouder en betrokken persoon.

Het laten zien van werk waar ik zelf door getroffen ben, is een essentieel bestandeel van mijn werk geweest en blijft het.

het laten zien van werk waarvan ik vind dat anderen dat zien moeten, is minstens zo'n essentieel bestandeel van mijn werk en blijft het.

Ach; de grote galerie is gesloten; dat doet pijn.

Het veel bescheidener podium dat ik bied in ons bedrijfje Fine Art & Fine Food te Deventer is bijzonder en wat wordt het gewaardeerd door onze bezoekers en vaste klanten.

Zullen we blijven kijken en zullen we ons blijven verwonderen en komen tot mooie gesprekken met elkaar; het uitwisselen van elkaars perspectieven zoniet het verruimen van elkaars perspectieven?

Ik heb nu zowel jullie beeldend kunstenaars als mijzelf als jullie bezoekers voor ogen.

Geen reacties

Een reactie plaatsen